Jordvarmeanlæg

Jordvarmeanlæg – spar energi og penge med et jordvarmeanlæg.

Jordvarmeanlæg stabil og miljøvenlig energi

Et jordvarmeanlæg giver stabil og miljøvenlig energi i din bolig. Ved at udnytte den varme, der er i jorden fra solen, producerer anlægget energi, som bruges til at opvarme din bolig og dit varme brugsvand. Et jordvarmeanlæg kan faktisk producere hen ved tre gange så meget energi, som det forbruger ved almindelig drift. Det er derfor en særdeles bæredygtig energiform.   Fordele ved jordvarmeanlæg?
  • Du får billig energi.
  • Du får stabil energi.
  • Du udleder mindre CO2 – faktisk helt op til 75% i forhold til traditionelle energiformer.
  • Du kan skære cirka 50 % ned på dit energiforbrug.
  • Du sikrer dig mod fremtidens energiprisstigninger.
  • Du slipper for vedligeholdelse, da anlægget er et lukket system.
  • Det er nemt at grave anlægget ned i forbindelse med nybyggeri.

Skal vi installere dit jordvarmeanlæg?

Hos Smederupgaard er vi eksperter i grøn- og bæredygtig energi. Vi kan hjælpe dig med alt lige fra du går med overvejelserne om at energioptimere din bolig til levering og installation af den endelige løsning. Book en tid hos vores energivejleder i dag og kom hurtigere fra tanke til handling.

HVAD ER JORDVARME?
Jordvarme er en stabil og vedvarende energikilde. Det er et lukket system, som består af en varmepumpe og en jordslange med frostvæske, som optager solens varme fra den omkringliggende jord.

Den opvarmede frostvæske ledes fra slangerne i jorden til en fordamper, der omdanner frostvæsken til damp. Energien fra dampen ledes til en kompressor, som øger trykket i slangen – og derved også temperaturen. Til sidst omdannes den akkumulerede varme til energi i centralvarmeanlægget, som så leverer varme og varmt vand til din bolig. Selvom jordvarmeanlægget er drevet af elektricitet, producerer det faktisk helt op til 3 gange så meget energi, som det bruger. Det er derfor en særdeles bæredygtig energikilde. Da det er et lukket system, er det tilmed vedligeholdelsesfrit, så når det først er installeret, skal du ikke tænke mere på det.

ENERGI UDEN GRÆNSER
En af fordelene ved et jordvarmeanlæg er, at det leverer energi i ubegrænsede mængder, hvor andre alternative, miljøvenlige energikilder som f.eks. vind- og solenergi har sine begrænsninger.

Kan alle få jordvarmeanlæg

Det er ikke alle huse, som egner sig til jordvarme. For at det er en rentabel løsning, skal dit hus være velisoleret. Et dårligt isoleret hus, som ikke kan holde på varmen, vil være alt for dyrt at opvarme med jordvarme. Jordvarme er derfor bedst egnet til nyere huse med hulmursisolering eller til nybyggeri.

Er du i tvivl om, hvorvidt din bolig egner sig til jordvarme, er du velkommen til at ringe og booke en tid hos vores certificerede energivejleder. Her kan du få hjælp til at energioptimere din bolig på den bedste, billigste og smarteste måde muligt.

Kan det betale dig at investere i jordvarme?
Driften af et jordvarmeanlæg sker, som beskrevet ovenfor, ved hjælp af elektricitet. Det kræver energi at omdanne jordvarmen til energi, og denne energi kommer fra elektricitet, som selvfølgelig koster penge. Skifter du til jordvarme fra for eksempel oliefyr, naturgas eller fjernvarme, vil du dog alligevel opleve op imod 50 % besparelse på varmeregningen – og som bonus er din energiløsning langt mere miljøvenlig.

Etableringen af et jordvarmeanlæg er forholdsvis omkostningstungt men trods dette, har de fleste husejere tjent investeringen ind på under ti år.

Hvilke miljøvenlige alternativer er der til jordvarme?
Du kan få flere forskellige alternative, miljøvenlige energiformer. Smederupgaard VVS’ certificerede energivejleder kan rådgive dig om, hvad der bedst kan betale sig for dig. Udover jordvarme kan du fx få solenergi, eller du kan skifte til et pillefyr.

Vola
Toni Copenhagen
Panasonic
Bosch
KMO
Climas